top of page
Zoeken

Stralend kwam hij naar mij toe....Deze blog gaat over het coachingstraject van mijn zoon, want om je eigen kind

te coachen werkt niet altijd of meestal niet. Het is zowel voor mijn zoon als mijzelf

een mooie ervaring. Omdat ik nu als ouder het traject doorloop wil ik mijn

ervaringen delen.


De scholen draaien weer op volle toeren, daarmee ook de momenten dat er weer getoetst wordt

Ook bij mijn zoon op school. Niet zo lang geleden heeft hij zijn laatste sessie, bij zijn Kernvisie coach, gehad.

“Je kan het nu wel samen met mama!”

Wat je veel hoort na een traject is dat kinderen vooral weer zelfvertrouwen hebben gekregen, zelfvertrouwen in eigen kunnen.

En dat klopt, onze zoon straalt van zelfvertrouwen.


Ik hoor het hem nog zeggen na de eerste sessie: “mama de kinderen gaan heel blij zijn als jij ze gaat helpen”. Ik vroeg hem waarom…..mama dan beseffen ze dat ze niet dom zijn maar dat ze gewoon anders denken, en dat is fijn want dan weten ze ook dat ze niet de enige zijn. Hij is nu een van die kinderen, een kind dat weer zelfvertrouwen heeft en beseft dat hij helemaal niet dom is.


Even terug naar school, van de week hebben ze cito begrijpend lezen gehad. Op de oude school werd dit,vorig jaar, voorgelezen in verband met vermoedelijke dyslexie. Mijn zoon kwam thuis met het verhaal dat hij niet werd voorgelezen, maar dat hij het dit keer zelf moest lezen, mooi moment om te kijken of de kernvisiemethode effect heeft gehad.

Mijn zoon kwam ‘s middags stralend in de auto zitten…….mama, het ging best goed volgens mij.


En inderdaad, de volgende dag kwam hij thuis en ik zag een mooie glimlach op zijn gezicht, er stond een jongen met veel zelfvertrouwen die aan mij vertelde dat hij van een V score naar een II score is gegaan met begrijpend lezen. Als moeder zijnde werd ik emotioneel, niet om het resultaat maar om de lange strijd die deze jongen al voert, wat een doorzettingsvermogen en wat werd hij voorheen niet begrepen. Logisch als je kijkt hoe het huidig onderwijssysteem is ingericht. Veelal wordt de lesstof aangeboden aan kinderen met een linksgeoriënteerde leerstijl.

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page